Tuesday, September 27, 2011

Tuesday of Restaurants & Food


Dear friends today is Tuesday of Restaurants & Food, hence I decided to share with you one of my favorite recipes of Mexican Food, and it is the famous: "Quail in Rose Petal Sauce"

ngredients
2 cups water, plus 1 cup
2 tablespoons butter
2 cloves garlic, minced
1/2 teaspoon aniseed
12 red or pink roses with open blooms, petals removed
1 peeled red cactus fruit or 2 red plums, skinned
12 fresh chestnuts
2 tablespoons honey
Salt and freshly ground black pepper
4 boneless fresh quail
Olive oil
Directions
Heat the water to boiling.

Meanwhile, melt the butter in large skillet, cook the garlic and aniseed for 5 minutes, and set aside.

Put the rose petals and cactus fruit in a blender and puree until smooth and set aside.

Cut an "x" over the flat ends of the chestnuts with a knife. Toast the chestnuts in a hot cast iron skillet for 5 minutes. When the shells open, add the chestnuts to the boiling water and cook for 15 minutes. Drain the chestnuts and allow them to cool. Peel the chestnuts, add them to the rose petal mixture, and puree while adding the remaining cup of water, slowly.

Reheat the skillet with garlic butter mixture and add the rose petals puree. Simmer for 10 minutes then whisk in the honey, salt, and pepper.

Push the sauce through a sieve, into a clean pan, pressing on the solids to extract the juice and some chestnut pulp. Keep the sauce warm.

Preheat a grill or grill pan.

Drizzle the quails with olive oil and season with salt. Grill the quails about 5 minutes per side. Serve with the Rose Petal Sauce.



SPANISH VERSION ........



Queridos amigos hoy es martes de Restaurantes y Alimentos, por lo tanto, he decidido compartir con ustedes una de mis recetas favoritas de comida mexicana, y es el famoso plato de : "Codornices en salsa de pétalos de rosa"

INGREDIENTES
2 tazas de agua, más de 1 taza
2 cucharadas de mantequilla
2 dientes de ajo, picados
1 / 2 cucharadita de anís
12 rosas rojas o de color rosa con flores abiertas, pétalos eliminado
Un pelado de frutas rojas cactus o 2 ciruelas rojas, piel
12 castañas frescas
2 cucharadas de miel
Sal y pimienta recién molida negro
4 codornices deshuesadas frescas
Aceite de oliva
Instrucciones
Calentar el agua hasta que hierva.

Mientras tanto, derrita la mantequilla en una sartén grande, cocine el ajo y el anís durante 5 minutos.

Ponga los pétalos de rosa y las tunas (higo chumbo) en una licuadora y muela hasta que quede una pasta de contextura blanda.

Cortar una "x" en los extremos planos de las castañas con un cuchillo. Tostar las castañas en una sartén caliente durante 5 minutos. Una vez abiertas las castañas añadir el agua hirviendo y cocer durante 15 minutos.

Escurrir las castañas y dejar enfriar. Pelar las castañas, añadir a la mezcla de pétalos de rosa, y el puré al tiempo que añade la taza restante de agua, poco a poco.

Calentar la sartén con la mezcla de mantequilla de ajo y añadir el puré de pétalos de rosa. Cocine a fuego lento durante 10 minutos después añada la miel, la sal y la pimienta.

Pasar la salsa por un colador, en una cacerola limpia, presionando sobre los sólidos para extraer el jugo y un poco de pulpa de castaña. Mantener la salsa caliente.

Precaliente una parrilla o la plancha.

Rocíe las codornices con el aceite de oliva y sazone con sal. Cocine las codornices a la parrilla hasta que estén al gusto. Sirva con la salsa de pétalos de rosa



(Picture courtesy of Cooking with the Movies http://cookingwiththemovies.blogspot.com/2009/04/like-water-for-chocolate.html )